istanbul 5

El nostre primer vehicle

L’acció de l’Apostolat del Mar a Tarragona comença l’any 1978 per desig exprés del llavors arquebisbe Dr. Josep Pont i Gol. Durant quatre anys es van posar les bases per a un servei d’atenció als mariners, tant mercants com pescadors.

P__culebras

P. Antoni M.ª Culebras Hidalgo, SI [ D.E.P.]

Durant un llarg parèntesi de 21 anys, el 1999 l’arquebisbe Dr. Lluís Martínez Sistach encarrega al sacerdot jesuïta P. Antonio M. Culebras Hidalgo, ajudat pel diaca Raimon Mateu, la posada en marxa de nou l’apostolat marítim al port de Tarragona.

L’Autoritat Portuària de Tarragona va cedir un pis al carrer del Mar número 3, on es va instal·lar una oficina d’atenció al mariner. Des d’aquell llavors, l’Apostolat del Mar “Stella Maris” de Tarragona ha anat treballant al port atenent mariners i a les persones de l’àmbit marítim que han necessitat la nostra ajuda.

A partir de l’any 2003 l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach encarrega al diaca Raimon Mateu, la Delegació Diocesana de l’Apostolat del Mar amb l’encàrrec exprés de la dedicació als mariners de la marina mercant que atraquin amb els seus vaixells al Port de Tarragona, càrrec que exerceix encara en l’actualitat.

El nostre nou minibus

L’any 2009 es va adquirir una furgoneta d’ocasió, de 5 places, per a prestar el servei. Retolada amb la insígnia del “Apostolatus Maris” va començar a transportar mariners des del moll d’atracada fins a la nostra oficina. Ens vam fer “visibles” en un espai immens on el que més predomina són camions de gran tonatge. S’atenen mariners que a la Seafarer ‘s Office troben un telèfon per trucar als seus familiars, un espai per descansar amb un televisor amb connexió via satèl·lit, una cafetera i refrescos.

El servei de visites s’estableix durant tres dies a la setmana, depenent sempre de la disponibilitat dels voluntaris. Aquesta disponibilitat està sempre condicionada a les tasques personals dels que volen dedicar el seu temps lliure a l’evangelització en el món de la Mar.

Bendición

Benedicció del nostre nou minibus

L’any 2014 l’Autoritat Portuària de Tarragona ens cedeix un espai a l’interior del port. L’antic edifici de Sanitat Exterior queda lliure i ocupem la planta baixa. S’hi instal·len les noves dependències del “Stella Maris”: despatx, bar, capella-biblioteca, locutori. Comença una nova etapa en la vida de l’Apostolat del Mar. Això ve al costat de la compra d’un nou vehicle, un mini-bus de 9 places, ofert pel sindicat ITF “Federació Internacional dels Treballadors del Transport” per realitzar el servei de transport a l’interior del port. S’augmenta el nombre de voluntaris per visitar mariners. Passem de 3 persones a 9 i vam aconseguir mantenir les visites cada dia, de dilluns a dissabte, al matí. A la tarda el “Seafarer ‘s Centre” de l’Stella Maris de Tarragona està obert des de les 17:00 hores fins a les 20:30 hores, efectuant l’últim servei de transport cap als vaixells a les 20:15 hores.

IMG_0587 IMG_0586 IMG_0585
 Minibus Minibus Minibus